Ga naar hoofdinhoud

Aa en Maas vergelijkt technieken om probleemstoffen uit afvalwater te verwijderen

Waterschap Aa en Maas start begin 2018 een proefproject op één van haar rwzi’s om technieken te vergelijken waarmee probleemstoffen, zoals medicijnresten en antibioticaresistente bacteriën uit afvalwater verwijderd kunnen worden.

Toekomstbestendig

Hierbij kijkt het waterschap  naar de combinatie van UV-licht en waterstofperoxide die op afvalwater in de glastuinbouw al toegepast wordt. Hoewel er nationaal en internationaal al veel informatie beschikbaar is over technieken om probleemstoffen uit afvalwater te verwijderen, ziet waterschap Aa en Maas toch reden om een proefproject te starten, stelt Maarten Nederlof, senior beleidsadviseur van het waterschap. “Wij willen vooral een toekomstbestendige zuiveringsoplossing voor de rwzi’s in ons gebied vinden”, legt hij uit. “Hierbij gaat het zeker niet alleen om medicijnresten, maar ook om opkomende stoffen die wij in de toekomst wellicht ook moeten verwijderen. Hiervoor bestaan nog geen wettelijke normen.”

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Met PompNL Digitaal lees je onze beste artikelen over belangrijke ontwikkelingen over pompsystemen, procesoptimalisaties en hun toepassing. Digitaal artikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van PompNL. Neem nu een abonnement voor maar 4,95 per maand!