Op 2 november aanstaande organiseert Aandrijftechniek de Nationale Aandrijftechniekdag 2021. Een compact twee uur durend online event met als onderwerp De Elektromotor. Verschillende sprekers presenteren vanuit de Studio bij Eisma in Doetinchem een programma vol technologie en innovatie.
Nationale Aandrijftechniekdag
Het Electric Superbike Twente, een studentenraceteam dat vanaf scratch een volledig elektrische racemotor ontwikkelt en bouwt, verzorgt de aftrap.
Elk jaar neemt een nieuw team studenten het stokje over met frisse ideeën. Enthousiast om de missie van duurzame mobiliteit voort te zetten. Om de racewereld voor toekomstige generaties te behouden, stelt het team zich tot doel om MotoGP-rondetijden te realiseren met een volledig elektrische superbike.
Van efficiëntie tot aan sensoren
Johan Paulides van de AE Group schuift daarna aan voor een gezamenlijke presentatie over de technologie en aandrijflijn van de supersnelle en duurzame superbike.
Johs Heijmink van Bosch Rexroth gaat op de Nationale Aandrijftechniekdag vervolgens in op het thema de elektromotor als sensor. De data die motoren in de aandrijftechniek leveren, bieden onbegrensde mogelijkheden. Met de feedback kunnen we prestaties verbeteren, onderhoud voorspellen en crashes analyseren en zelfs voorkomen.
Miniaturisering
Een andere trend in aandrijftechniek betreft miniaturisering. Dat impliceert steeds kleinere micromotoren en veranderende bouwvormen. Tijdens de Nationale Aandrijftechniekdag gaat Faulhaber dieper in op gelijkstroom micromotoren. De engineer krijgt hierbij handvatten aangereikt om daarin de juiste keuze te maken.
Paneldiscussie
Tussen sessies door vindt er een paneldiscussie plaats over de elektromotor en de diverse ontwikkelingen op dat gebied. Paul Quaedvlieg, hoofdredacteur van Aandrijftechniek zal in gesprek gaan met de verschillende sprekers over trends, technologie en toekomst. De nadruk zal daarbij liggen op technische innovaties maar ook op de uitdagingen van materialen en productiemethodes. De Nationale Aandrijftechniekdag begint op 2 november om 13.30 uur. U kunt zich nu al aanmelden