Conidia Bioscience kondigt de opening aan van haar nieuwe laboratorium in het Engelse Surrey Research Park. Het bedrijf noemt het een belangrijke stap voorwaarts in haar toewijding om het onderzoek naar brandstofmicrobiologie te bevorderen.
R&D-laboratorium
Er komt een state-of-the-art faciliteit gewijd aan het testen van brandstofverontreiniging en de veranderende behoeften van de brandstofindustrie. Met name ter ondersteuning van de inzet van duurzame brandstoffen.
Naarmate de industrie verschuift naar ‘groene’ brandstoffen ontstaan er nieuwe uitdagingen. Met name bij het beheersen van microbiële besmetting. Biobrandstoffen hebben de neiging om meer water aan te trekken dan traditionele fossiele brandstoffen. Dat vormt een ideale omgeving voor microbiële groei. Negatieve bijkomstigheid: verstoppingen van het brandstofsysteem, corrosie en aangetaste brandstofkwaliteit.
Conidia
Conidia investeert in mensen, faciliteiten, apparatuur en de ontwikkeling van nieuwe producten om deze uitdagingen aan te gaan. De nieuwste innovatie, de Fuelstat® One testkit kwam tot stand doorjarenlang onderzoek, met input van klanten en partnerschappen met R&D-medewerkers.
“Onze nieuwe, ultramoderne R&D-faciliteit vormt een belangrijk onderdeel van deze investering”, zegt Jay Patel van Conidia. “Het lab bevindt zich in het Research Park van de Universiteit van Surrey en haalt aanzienlijke voordelen uit een levendige onderzoeksomgeving. Vergelijkbare hightech, innovatieve bedrijven ter plaatse, samen met promovendi en professoren uit aanverwante vakgebieden even ons een overvloed aan expertise om uit te putten.”
Nieuwe faciliteit
In het nieuwe laboratorium kunnen onderzoekers met microbiële contaminatietests alle soorten microben (schimmels, gisten en bacteriën) uitgebreid testen op opkomende nieuwe brandstofsoorten. Door gebruikt te maken van de testkits samen met alle andere erkende testmethoden levert dat een uitgebreide benchmarking van de brandstofkwaliteit op.
De faciliteit wil ook de bredere brandstofindustrie ondersteunen door samenwerkingsmogelijkheden voor onderzoek en ontwikkeling te bieden. “Door samen te werken met partners in de luchtvaart-, scheepvaart- en dieselbrandstofsector, positioneert Conidia zich als een leider op het gebied van brandstofmicrobiologisch onderzoek. Het helpt zo bij het vaststellen van nieuwe normen voor brandstofveiligheid en betrouwbaarheid. De capaciteiten van het lab zullen de huidige uitdagingen aanpakken en anticiperen op toekomstige problemen naarmate de industrie zich blijft ontwikkelen.”
Dit omvat ook het opleiden van personeel om zich te specialiseren in brandstofmicrobiologie. Daarvoor sluit het partnerschappen met academische instellingen om kansen te creëren voor studenten en onderzoekers om praktijkervaring op te doen in geavanceerde brandstoftests en onderzoek. “Naarmate brandstoffen snel evolueren en nieuwe mengsels ontstaan, zal het laboratorium een cruciale rol spelen bij het onderzoeken van microbiële interacties. Maar ook bij het waarborgen van de voortdurende veiligheid en betrouwbaarheid van duurzame brandstofoplossingen”, concludeerde Jay Patel.